ZOOLTHERAPIE

Eerst de Diagnose!

De eerste consultatie begint met een uitgebreid gesprek over de specifieke klachten. Na het gesprek worden de schoenen geïnspecteerd. Vervolgens onderzoeken we de voeten en de onderste ledematen grondig. Als het nodig is voeren we een dynamisch onderzoek uit. We filmen de patiënt bijvoorbeeld wanneer hij wandelt of loopt. Op die manier kunnen we analyseren wat er precies verkeerd gaat.

Behandelingen

Afhankelijk van de diagnose volgt een passende behandeling. Enkele voorbeelden:

Bij zooltherapie krijgt de patiënt een paar unieke en hoog technologische zolen die door de podoloog op maat gemaakt zijn

2 soorten zolen:

Functionele zolen of correctie zolen corrigeren de stand van de voeten actief. Dit zijn geen steunzolen. Ze worden gedragen door sporters, kinderen en patiënten met normale flexibele voeten.

Ontlastingszolen ondersteunen en ontlasten de voet. Deze zolen worden gemaakt voor patiënten met misvormende/ afwijkende voeten o.a. bij reuma (arthrose) voeten, diabetische voeten, …

Zolen maken:
Met een vacuümsysteem wordt een voetafdruk genomen. Die wordt overgezet naar de computer. Op deze digitale voetafdruk ontwerpt de podoloog een zool, waarbij zowel de vorm als materiaalkeuze (hardheid) belangrijk zijn voor de behandeling. Wanneer die verschillend is voor de twee voeten, is het resultaat twee verschillende zolen. Eenmaal het ontwerp klaar, wordt het doorgestuurd naar de freesmachine. De uitgefreesde zolen worden tot slot nog met de hand afgewerkt.

Borginsole© zolensysteem:
We werken in onze praktijk met het hoge kwaliteitszolensysteem van Borginsole. Ze hebben twee zeer belangrijke troeven:
1. duurzaamheid: ze hebben gemiddeld een langere levensduur dan elke andere zool
2. wasbaarheid: ze kunnen in de wasmachine op 30°C, wat vooral bij sporters en kinderen zeer belangrijk is.