DE PODOLOOG

Een podoloog onderzoekt en behandelt alle problemen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met voeten. Dat gaat van steeds terugkomende eksterogen, eeltplekken of ingegroeide teennagels tot pijnlijke voeten, tenen en abnormale slijtage aan je schoenen.

De podoloog is een paramedicus met een gespecialiseerde wetenschappelijke graduaatsopleiding. Sinds 2001 is het beroep wettelijk erkend door de Staat. De lijst met erkende podologen is terug te vinden bij je ziekenfonds.

VOOR WIE? VOOR IEDEREEN

Vooral kinderen en sporters stappen vaker naar een podoloog voor een biomechanisch onderzoek met ganganalyse. Maar ook mensen met allerlei klachten aan de voeten, knieën, bekken en rug kunnen bij de podoloog terecht.

PODOLOOG =/ PEDICURE

De podoloog mag niet verward worden met een voetverzorger of pedicure. Die is enkel opgeleid voor de hygiënische voetverzorging, zoals het knippen van nagels en het verwijderen van eelt enz.
De aanpak van de podoloog gaat verder dan enkel verzorging. Die zal de problemen behandelen door op zoek te gaan naar de oorzaak. Hierin ligt het grote verschil met de pedicure: een podoloog zoekt oplossingen op lange termijn.